Ezechiël | Bijbel in één jaar

Door Martijn Kersloot

Toen ik het aantal hoofdstukken van het boek Ezechiël zag moest ik toch wel even slikken. 48! In eerste instantie lijkt Ezechiël vooral te gaan over de narigheid die Israël zal overkomen en de straffen die daarbij horen. Daartegenover staat dat God het volk wil laten zien hoe ze moeten leven, hen wil terugbrengen naar het beloofde land en hen zal vergeven.

In hoofdstuk 34 belooft God dat Hij voor zijn volk zal zorgen. In 3 beloftes zien we dat God het beste voor zijn volk, voor zijn schapen, voor ons, voorheeft.

1. God zorgt voor je

Ik, de Heer, zal zelf op mijn schapen gaan letten. Ik zal zelf voor ze zorgen. Ik zal naar ze op zoek gaan, net zoals een herder naar zijn schapen zoekt. Want op een donkere, dreigende dag zijn mijn schapen weggejaagd. Ze zijn verspreid over de hele aarde. Maar ik zal ze bevrijden uit alle plaatsen waar ze naartoe gejaagd zijn.

Ezechiël 34:11-12 (BGT)

Dit stuk doet heel erg denken aan het verhaal van het verloren schaap in Lucas 15. God gaat op zoek naar je als je van hem afdwaalt of als het tegen zit. Hij komt naar jou toe en zal voor je zorgen!

 

2. God wil je rust geven

Ik, de Heer, zal zelf voor mijn schapen zorgen, en ze laten uitrusten.

Ezechiël 34:15 (BGT)

Als je het soms even niet meer weet, je er misschien doorheen zit of als je juist naar God op zoekt wilt gaan, kun je altijd bij Hem terecht. Bij Hem kun je uitrusten.

 

3. God komt je te hulp

Daarom zal ik de zwakke schapen te hulp komen. Ik zal ervoor zorgen dat ze niet langer onderdrukt worden. Ik zal rechtspreken over alle schapen.’

Ezechiël 34:22 (BGT)

 

Lukt iets niet of heb je geen idee wat je moet doen in een bepaalde situatie? Vraag God om hulp! Hij belooft dat Hij je bij zal staan en dat Hij voor je zal zorgen. Het zij toen, toen het Joodse volk onderdrukt werd, het zij nu, in alles waar we ons mee bezig kunnen houden.

 

Bam! Je mag vertrouwen op deze drie beloftes die God in dit hoofdstuk doet. En weet je, als je verder leest, zie je dat Hij nog veel meer belooft.