AWAKE: Over het thema

Als je op Facebook of Instagram te vinden bent is het niet te missen: AWAKE is het thema van Soul Survivor The Weekend. Waarom is er gekozen voor dit thema en wat betekent het nou precies? Tijd om de mensen achter Soul Survivor hier wat vragen over te stellen. We gingen in gesprek met Sharon Duijzer, deel van het Leidersteam.

Wat vind je het leukst aan Soul Survivor?

“Met mensen optrekken. Ik vind het geweldig om samen op het festival Jezus te ontmoeten. Niet alleen op het festival, maar door het hele jaar heen. Het mooiste is om de jongeren te zien veranderen. Ik plant zaadjes door in ze te investeren, bevestigen, bemoedigen en vooruit te helpen. En dat alles het liefst met een kopje koffie ;-).”

Waarom is er gekozen voor dit thema?

We ervaren dat God Soul Survivor weer in een nieuw seizoen aan het brengen is. Een seizoen waarin we met moed en vol overgave God volgen. Waarin we durven te gaan voor de dromen van ons hart. En AWAKE is het woord dat deze hele reis omschrijft.

To be awake is to be alive. Het is een thema dat ons in beweging brengt. Als je God uitnodigt in je hart, zie je steeds meer wie Hij is. En Hij laat ons zien wie wij zijn. Het is belangrijk om stil te staan bij wie we zijn en waarvoor we hier zijn. Durf te dromen! En laat alles maar ontwaken wat God in je heeft gelegd. Zo kom je steeds meer tot bloei. Het is iets dat we niet alleen bij Soul Survivor, maar door heel Nederland zien gebeuren.”

Wat betekent AWAKE precies voor jou?

“Als ik aan AWAKE denk, dan moet ik denken aan een scène uit de film Narnia deel 2. Daarin is Lucy de enige van de vier kinderen die Aslan (de leeuw) terug verwacht om hen te helpen. Op dat moment is zij de enige die hem kan zien. Dit raakte mij. De anderen kennen de leeuw (die symbool staat voor Jezus) namelijk alleen nog vanuit hun herinnering. Zij verwachten niet meer dat Hij ook constant bij hun reis betrokken is. Bij ons kan dat soms ook zo zijn: we denken aan wat we in het verleden allemaal meemaakten met God. Maar eigenlijk is iedere dag een nieuwe wandel met Jezus. It is a journey where we are going on guidance instead of memories! Dus laten we net zo zijn als Lucy. Onbevangen, verwachtingsvol en open voor God.”

Hoe blijf je wakker?

“Ik heb door de jaren heen echt mogen ontdekken dat ik een kind van God ben in plaats van ‘gewoon’ een gelovige. En dat zijn we allemaal. Soms leef je je drukke leventje en dan versloft dat gevoel langzaam.  Langzaam raak je weer in een overlevings/werkmodus. Vaak tipt God me dan om te laten zien dat ik weer in slaap val. En hoe ik dan weet dat het God is? Wanneer Hij me iets laat zien over mijn hart is dat altijd in liefde, genade en vrede. En hier kunnen mijn eigen gedachten nog wel iets van leren. ‘Blijf dicht bij jezelf en bij Mij en sta open voor een wandeling met Jezus’, zegt Hij dan. Op die momenten is het voor mij goed om even uit de overlevingsmodus te gaan en de stilte op te zoeken. Ik zet meestal worship op of trek de natuur in. Dan bedenk ik of ik wel echt leef vanuit de passie van mijn hart. Dit heb ik trouwens  nog het meest onder de douche!”

Hoe help je anderen wakker te blijven?

“Dat doe je het beste door zelf ‘awake’ te zijn. Kijk naar wie ze écht zijn, wat er van binnen leeft en bemoedig ze hier in. Dit is namelijk aanstekelijk en inspireert anderen om verder te gaan dan de status quo.”

Waar mogen we je op The Weekend mee wakker maken?

“Ik ben echt geen ochtendmens. Ik word daarom altijd heel gelukkig van een Latte Caramel van Soul Coffee.”

Soul Survivor The Weekend is een weekend vol ontmoeting, fun, worship, teaching & ministry, van 3 tot 5 november in het Emmausklooster te Helvoirt. Speciaal voor 18 plussers.