Soul Survivor Feest! | Blogserie ‘Vieren’

In de kerk wordt een hele hoop gevierd: avondmaal, doop, Kerst, Pasen geboortes, bruiloften en ga zo maar door. Maar in de ‘kerkelijke agenda’ zijn een heleboel periodes en dagen waar we minder bewust bij stil staan. In deze serie blogs duiken we in deze momenten en ontdekken we hoe we die kunnen vieren. Met deze keer: hoe vier je bid- en dankdag?

Misschien was het je al opgevallen – ik kan het me haast niet voorstellen dat dat niet zo is – maar dit jaar bestaat Soul Survivor Nederland 20 jaar. Reden voor een feestje! En waar kunnen we dat beter vieren dan tijdens ons jaarlijkse festival op Strand Nulde? Afgelopen vrijdag werden er weer talloze tentjes in elkaar geknutseld en zochten veel mensen een plekje voor hun caravan. Nu zijn we twee dagen verder en is het feest dat Soul Survivor heet in volle gang!

Hangt de Plaza dan vol met ballonnen en slingers om dit heugelijke feit te vieren? Nope. Delen we roltoeters en confetti uit aan bezoekers zodat ze in hun tent of caravan nog even verder kunnen feesten? Nope. Hebben we gezorgd voor spetterende cadeautjes voor alle bezoekers? Ook niet echt. Vind je dit al klinken als de saaiste verjaardag ooit? Lees dan even verder, want je hoeft je geen zorgen te maken over dit feestje!

We doen namelijk een heleboel om deze twintig jaar Soul Survivor in Nederland heel goed te vieren. We zorgen bijvoorbeeld dat onze ‘visite’ het goed naar de zin heeft. We maken met liefde de lekkerste koffies en bakken taarten bij Soul Coffee, zorgen voor ‘borrel’hapjes bij Soul Food en hebben tijdens de Celebration (dat woord betekent al ‘viering’, hoe feestelijk wil je het hebben?) voor de beste muziek gezorgd. Er is elke avond een feestje in de Plaza, bijvoorbeeld het ‘wat-je-vroeger-altijd-wilde- worden-party’ op zondagavond. Daarnaast heeft dit complete festivalfeestje zelfs een thema, dit hele weekend hebben we het namelijk over Samen Jezus ontmoeten. En Jezus is er zeker bij tijdens ons feestje!

Vind je dit klinken als een heel gewoon Soul Survivor festival? Dat kan kloppen! We zijn namelijk ontzettend dankbaar voor hoe SoSu zich in de afgelopen twintig jaar heeft ontwikkeld en wie daaraan hebben bijgedragen: dit zetten we graag voort. We gaan daarom ook tijdens dit festival lekker door met worship, teaching & ministry, het ontmoeten van God in de Prayerroom of de Celebration en het ontmoeten van fijne mensen om spelletjes mee te spelen en mee te chillen in de Plaza of op het terrein. Het is een cadeautje dat we al voor de twintigste keer op rij met zoveel vrijwilligers, jongeren en jeugdleiders Jezus’ liefde mogen vieren en ontvangen op een prachtig Strand Nulde, dat is een feestje op zich! En het – tot nu toe – droge weer, zien we als een cadeautje uit de Hemel om dit feestje met ons mee te vieren