Een gebarsten bubbel is niet het einde

Door Martijn Kersloot

Plop, dat was m’n christelijke bubbel. Na vijf dagen vol aanbidding, onderwijs over Jezus en ministry werd ik weer even op m’n plaats gezet toen ik vergeten was dat ik moest werken. En nu, een paar dagen later, begin ik het festival toch wel te missen. Het komende jaar heb ik geen ongemakkelijke bestelmomenten meer bij Soul Food en word ik midden in de nacht niet meer wakker om tot de conclusie te komen dat m’n kussen doorweekt is.

Hoewel al die dingen een deel van mijn festivalbeleving kleuren, draait het daar tijdens het festival in de eerste plaats niet om. Samen Jezus ontmoeten, dát is het belangrijkste doel. Maar soms lijkt de Jezus die we op het festival aanbidden en aan het werk zien, totaal anders, of verder weg, dan de Jezus in ons dagelijks leven.

Afgelopen donderdag was het Hemelvaartsdag en volgende week zondag vieren we Pinksteren. Soms kun je je net voelen als de discipelen van Jezus na Hemelvaart: je hebt zo met Jezus opgetrokken en hebt daar super veel aan gehad, maar dan heb je het idee dat Hij er niet meer is. Dit gevoel komt bij mij na christelijke conferenties of festivals op: er gebeurde daar zoveel en God voelde zó dichtbij, maar nu lijkt Hij opeens ver weg te staan.

Gelukkig heeft Jezus een plaatsvervanger beloofd die even later met Pinksteren kwam: de Heilige Geest die we aan het werk hebben gezien tijdens het festival! Die Heilige Geest woont in jou en is nog steeds dezelfde als een aantal dagen geleden op Strand Nulde. Ook al ben je nu misschien minder met Jezus zoeken bezig, lukt het niet om een voornemen vast te houden wat je op het festival gemaakt hebt of ervaar je Jezus minder als daar, Hij is er wel!

Misschien mis je de pokerface van Mike als hij een grap maakt, de gezelligheid die je had in je tentje met je vrienden of de heerlijke ijskoffie van Soul Coffee. Jammer, maar so be it. Deze dingen kun je volgend jaar, of misschien eerder, allemaal over doen. Maar… Mis Jezus niet, want Hij is er ook nu, ná het festival en buiten de christelijke bubbel.

Tips om uit je dip te komen? Lees het artikel van Judith.