Hoe overleef je een festivaldip?

Zou je wel voor altijd op Soul Survivor willen blijven? Komt er op vrijdagavond al een brok in je keel als je denkt aan dinsdag? Ik zal je even helpen. Er zijn namelijk een paar pluspunten aan het einde van Soul Survivor. Eén: je hoeft niet meer door de modder naar de wc of douche te banjeren. Twee: je kunt weer in een warm bed slapen, met een normale pyjama en zonder drie extra kruiken voor je bevroren ledematen. Drie: eerlijk gezegd is die er niet.

Oké. Misschien heb je wel gelijk. Het einde van Soul Survivor is elk jaar weer vervelend. Hoe fijn je warme bed, wasmachine en binnendouche thuis ook zijn: niets evenaart het gevoel van met z’n allen in een tentje liggen, samen keihard zingen bij de Celebration, met je vrienden battelen bij Sport & Spel en even tot rust komen met een zalige cappuccino van Soul Coffee.

“Om het gevoel nog een beetje vast te houden deel ik zoveel mogelijk festivalverhalen met vrienden en huisgen”oten die het moesten missen.

Ik zal maar eerlijk zijn: ik ben niet zo’n held met de dip die na Soul Survivor komt. Na een heel festival koffie maken en genieten kan ik maar moeilijk ‘terugschakelen’ naar het gewone leven. Om het gevoel nog een beetje vast te houden deel ik zoveel mogelijk festivalverhalen met vrienden en huisgenoten die het moesten missen, maar toch beland je al snel weer in hetgewone leven. Dit is namelijk wat er gebeurt als ik thuis kom van het festival:

Stap één: de deur binnenvallen en m’n tas leeg kieperen. Inclusief zand, modder en alle mooie festivalherinneringen die erin zijn beland. Stap twee: wassen. Oh man, wat zou ik op dat moment toch net zo lief weer bij m’n ouders wonen, zodat m’n moeder dat zou kunnen doen 😉

Stap drie: slapen. Wat is zo’n festival vermoeiend, hè? Stap vier: proberen te eten (nooit zo gezellig als bij Soul Meals) en verhalen vertellen aan m’n huisgenootjes (als ik m’n stem niet kwijt ben). Stap vijf: studeren. Want het gewone leven gaat gewoon door en houdt helemaal geen rekening met het Soul Survivor-gemis. Stom!

Herken je je in mijn schema? Allemaal hele normale en saaie dingen, die op het festival helemaal niet hoeven. Of die wel hoeven (eten, slapen), maar nu eenmaal drie keer zo leuk zijn als het op Strand Nulde gebeurt. Omdat we allemaal moeten dealen met deze after SOSU- dip, heb ik hier wat ideeën om je te helpen deze domper te overwinnen. Ik kan helaas niet de garantie bieden dat je hiermee het hele jaar een festivalgevoel vasthoudt, maar wel dat het een beetje helpt.

TIP 1
Check Spotify voor de playlist met muziek die je het afgelopen festival tijdens de Celebrations hebt gezongen. Zo kun je op de fiets naar school nog even nagenieten van de toffe aanbidding op Soul Survivor.

TIP 2
Download zo’n leuke aftel-app voor je telefoon en zet de datum van het volgende festival
(27 april – 1 mei 2018) of het moment dat de kaartverkoop start erin. Zo kun je goed in de gaten houden wanneer je weer naar Soul Survivor mag!

TIP 3
Houd de website en Facebook in de gaten! Daar verschijnen alle foto’s en video’s van het festival.
Een uitgelezen kans om je (nieuwe) vrienden te “ taggen in alles waar jullie samen op staan en herinneringen op te halen met elkaar.

TIP 4
Spreek af met je festivalbuddies! Wacht niet tot het volgende festival, maar ontmoet elkaar ook in de tussentijd. Ga picknicken op Strand Nulde, bezoek een tof concert, leut thee, chill met elkaar op Opwekking, maak een groepsapp, of ga een dagje naar een pretpark: verlies elkaar niet uit het oog! Zonde als je al die mooie mensen na het festival eigenlijk niet meer zou zien of spreken tot volgend jaar.

TIP 5
Organiseer een eigen Celebration! Met natuurlijk toffe muziek van het festival, liefst op een grasveld of strandje en met al je SOSU-vrienden en misschien wel met een kampvuur met marshmallows (dat is nooit verkeerd).

TIP 6
Lees onze blogs! Op soulsurvivor.nl/blog staan heel veel blogs over toffe onderwerpen als hoop, het Onze Vader, Bible in One Year en het vieren van je geloof.

TIP 7
Maak een SOSU-spaarpot! Voorpret is de leukste vorm van pret, dus begin alvast met sparen voor je volgende SOSU-ticket. Haal het geld eens bij elkaar met taarten bakken en verkopen, klusjes doen, oppassen of iets anders leuks. Zo leef je een heel jaar bewust toe naar het volgende toffe festival.

God kampeert niet alleen met je mee op Soul Survivor, maar Hij is er altijd bij – ook in die after-festivaldip.

Ik hoop dat deze zeven tips je verder helpen in je festivaldip. Vergeet vooral niet: God kampeert niet alleen met je mee op Soul Survivor, maar is er altijd bij – ook in die after festivaldip! Maak er een feestje van dit festival!

P.S. Ben je 18+ en kun je niet wachten tot het voorjaar van 2018? Kom dan vooral naar het minifestival, dat komend najaar weer plaatsvindt.

P.P.S. Het hele jaar op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Soul Survivor? Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niets! Inschrijven kan op www.soulsurvivor.nl, en dan kun je gelijk de foto’s van het festival bekijken.